KONSZOLIDÁCIÓ

Mi a konszolidáció?

Az IT konszolidáció célja az IT infrastruktúra egyszerűbbé, átláthatóbbá és rugalmasabbá tétele, valamint az erőforrások optimális kihasználása, melynek eredményeképpen könnyebben üzemeltethető és költséghatékonyabb informatikai rendszerek jönnek létre. A minősített gyártói kapcsolataink révén az ügyfél számára legmegfelelőbb és rendszerükhöz leginkább illeszkedő megoldások szállítását végezzük el. A konszolidáció minden ügyfélnél személyre szabott az igényeknek megfelelően. Konzultációk és felmérések által az igények és munkakörnyezetet megérthetővé válik és a lehető legjobb megoldást tudjuk kínálni. 

Az informatikai rendszereket nem szükséges egy ütemben konszolidálni. Megvalósulhat külön-külön a nyomtatási rendszer, a háttértárolók, valamint a szerverkörnyezet újratervezése, és ésszerűsítése.

Virtualizáció

A virtualizáció a jelenleg ismert leghatékonyabb megoldás a konszolidáció megvalósítására, az erőforrások minél optimálisabb kihasználására. Lehetővé teszi, hogy az informatikai rendszer fizikai és logikai komponensei függetlenedjenek egymástól, a virtuális környezetben egységesíti a heterogén fizikai elemeket.

  • Az erőforrások hatékonyabb kihasználása 
  • A költségek optimalizálása
  • A változásokhoz való gyors, megbízható és rugalmas alkalmazkodás

További előnye, hogy egyszerűsíti a felügyeletet és az üzemeltetést, ezzel jelentős terhet vesz lesz az IT üzemeltetés válláról.

Mára szinte minden közepes és annál nagyobb vállalatnál létezik a virtualizáció valamilyen formája. A VMware, a Microsoft Hyper-V, de a storage, hálózat virtualizáció is számtalan formában fordul elő gyártói platformokon és azokon kívül is.