NYOMTATÓ KONSZOLIDÁCIÓ

Nyomtató konszolidáció során a nem gazdaságosan üzemeltethető nyomtatok kerülnek lecserélésre. Helyettük lényegesen kedvezőbb költségű nyomtatok kerülnek. Az új nyomtatási struktúra kialakításának projektje olyan pénzügyi konstrukcióval kerül finanszírozásra, mely nem eredményez jelentős kezdeti beruházást, és a költséghatékonyabb új nyomtatóknak köszönhetően már az első hónaptól kezdődően kevesebb, tervezhető és pontosan kimutatható nyomtatási költségeket kapunk.

Nagyszámú, különböző gyártójú és típusú, kis kapacitású nyomtatók üzemeltetése sokba kerülhet. Optimális központosítással jelentős költség takarítható meg, miközben a szervizköltség is a töredékére csökken. Egy asztali lézernyomtató lapköltsége körülbelül 5 és 7 forint között mozog, míg egy nagy teljesítményű központi nyomtatóval ez az összeg akár a felére is redukálható.

A HP "kiegyensúlyozott eszközpark" (Balanced Deployment) metódusát alkalmazva tervezi meg az új - optimalizált - eszközparkot. A módszert használva egy olyan eszközparkot alakítunk ki, ahol a felhasználói igények maximalizálására törekszünk a költségek minimalizálása mellett. Osztályokra és munkacsoportokra bontva a módszer segítségével meghatározhatók a személyi nyomtatók és multifunkcionális eszközök aránya és száma, biztosítva a legoptimálisabb eszközkihasználtságot.

A legtöbb megoldásszállító drasztikusan csökkenti a kis teljesítményű nyomtatók számát, és a költségcsökkentést úgy éri el, hogy kevés számú nagy teljesítményű nyomtatót vagy multifunkciós eszközt helyez el az eszközparkban. A HP kiegyensúlyozott eszközpark módszere ezzel szemben figyelembe veszi a munkafolyamatokat és a felhasználók nyomtatási, másolási szokásait is. Természetesen egy konszolidáció mindig összevonással, eszközpark csökkenéssel jár, ami a felhasználó számára kellemetlenség, kényelmetlenség, azonban a HP módszertana alkalmazásával a konszolidáció soha sem jár a hatékonyság csökkenésével.

A konszolidáció a HP terminológiájában nem csak a hardver eszközpark konszolidálását jelenti, hanem a nyomtatási folyamatok, feladatok újragondolását is. Az ügyfél bevonásával nyomtatási policy-k, kvóták kerülnek beállításra, valamint olyan új szolgáltatásokat vezetünk be, mellyel csökkenthető a kinyomtatott dokumentumok száma. Ilyen például a közvetlenül e-mailbe vagy hálózati mappába történő szkennelés (send to e-mail vagy send to foder) funkciók.

További költséghatékonyságot eredményez költségkövető rendszer üzembe helyezése, amellyel tapasztalataink szerint legalább 10%-kal csökkennek a nyomtatási és másolási költségek.

Újdonságok
2018-06-18

Több mint 20 nemzetközi szakértő nyilatkozott arról, hogy hogyan alakítják át a feltörekvő technológiák a társadalmat és a munkavégzést 2030-ig. A legújabb technológiák új irányba terelik az emberek és a gépek viszonyát – egy intenzívebb kapcsolat irányába. Az emberek digitális vezetőkké válnak, és merőben másként üzletelünk majd, fedezünk fel, vagy keressük a tehetségeket.

BŐVEBBEN

2017-03-06

A Microsoft Exchange Server 2007 támogatása 2017. április 11.-én véget ér, ami kompatibilitási és biztonsági problémákat okozhat. Tekintse át a lehetőségeket.

BŐVEBBEN

TOVÁBBI ÚJDONSÁGOK
Hírek rólunk
2017-06-16

Június 3-án az 1. számú Gyermekklinika kerítésének egy részét festették kollégáink társadalmi munka keretén belül, másik segítő akciónk pedig a uSchool nevéhez kapcsolódik.

BŐVEBBEN

2017-04-05

Regisztráljon rendezvényünkre április 20-án, ahol sok érdekességre és újdonságra számíthat a Dell Networking portfólió, a Converged és Hyper Converged megoldások, a Dell EMC összefonódása, valamint az integráció és Unity All flash fókuszában.   

BŐVEBBEN

TOVÁBBI HÍREK