A HP 3D nyomtatói mindent megváltoztatnak

2016-03-11

A HP még az idén piacra dobja első 3D nyomtatóit, jelentette be a cég egyik vezetője, Cathie Lesjak.  Az új nyomtatókat a vállalkozásoknak szánják, amelyek olcsón, házon belül tudják velük legyártani termékeik alkatrészeit, és kiterjedt raktárkészletet sem kell fenntartaniuk, mert szükség esetén bármikor új alkatrészeket nyomtathatnak.

A 3D nyomtatás egyre elterjedtebb az iparban. A NASA már rakétamotort készít ilyen technikával, egyes cégek pedig autóalkatrészeteket és orvosi eszközöket nyomtatnak 3D-ben. Erre a trendre csatlakoznak rá a HP új nyomtatói, amelyek az úgynevezett többsugaras technológiát használják. A nyomtatás során a nyomtatófej folyékony anyagot fecskendez ki, ami hő hatására megszilárdul, a forma véglegesítését pedig egy másik anyag végzi. A nyomtatási eljárás több lépcsőben zajlik, a fázisok újra és újra ismétlődnek.  Új modelljeivel az egyik legpatinásabb nyomtató-gyártó, a HP is belép a 3D piacra.

A HP azt tervezi, hogy átfogó eszköztárat biztosít 3D nyomtatóihoz. A felhasználók a Sprout asztali gépeken tervezhetik és módosíthatják a 3D objektumokat,  és a netről letöltött terveket is kinyomtathatnak.

 

Forrás: www.computerworld.hu

További újdonságok