Aruba Cloud Object Storage: A biztonságos adattárolás

2015-09-04

Elosztott, intelligens

Az Aruba Cloud Object Storage felhő alapú tárolószolgáltatás IaaS (Infrastructure as a Service) modellben működik. A szolgáltatás adatközpontok nemzetközi hálózatára épül, amelyek Európában jelenleg öt országban, a Cseh Köztársaságban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban találhatóak. Az adatközpontok mindegyikében a legmagasabb szintű technológiát alkalmazzák és mindenhol az adott országban hatályos jogszabályokkal összhangban kezeli az ügyfelek adatait. A szolgáltatás az adatokkal együtt szabadon hordozható az adatközpontok között, ezért a vállalatok saját igényeik szerint dönthenek adataik fizikai tárolási helyéről.  

Elosztott, intelligens rendszerével az Aruba Cloud Object Storage öngyógyító módon teljes hibatűréssel biztosítja a felhőben tárolt adatok mindenkori sértetlenségét és elérhetőségét, ugyanis automatikusan több példányban és több tárolószerveren helyezi el a feltöltött adatokat. A rendszer API S3-kompatibilis, így a szolgáltatás a protokollt támogató kliens eszközök széles körével elérhető, és a felhőben tárolt adatok más szolgáltatókhoz is átvihetők.  

Miután a felhasználó feltöltött egy fájlt a kiválasztott adatközpontban működő tárhelyre, az Aruba Cloud Object Storage rendszere automatikusan létrehozza a fájl két további másolatát, és azokat véletlenszerűen kiválasztott lemezekre menti, különböző szervereken. Ha egy lemez meghibásodik, a rendszer öngyógyító funkciója automatikusan újabb másolatokat készít az ott tárolt adatokról egy további meghajtón. Az adatok így mindenkor három példányban elérhetők, ami jelentősen növeli a biztonságot, mert a tároló-infrastruktúra bármely pontja hibásodik is meg, az nem érinti az adatok elérhetőségét.  

Hasonló módon a tárolókörnyezet frissítése, karbantartása miatt sem kell szüneteltetni a szolgáltatást. Nem utolsósorban az elosztott architektúra nagyobb teljesítményt kölcsönöz a szolgáltatásnak, amely rövidebb válaszidőkkel teljesíti az adatlekérdezéseket.  

Változatos igényekhez alkalmazkodva  

Az Aruba Cloud Object Storage számos üzleti igény kiszolgálására előnyös megoldással szolgál a tartalom archiválásától és megosztásától kezdve az adatelemzésen és biztonsági mentésen át a katasztrófa-elhárításig. A vállalatok a tartalom típusától és mennyiségétől függetlenül akár teljes tároló-infrastruktúrájukat a felhőbe vihetik az Aruba Cloud Object Storage szolgáltatással, ahol a tárkapacitást rugalmasan, egyszerűen és gyorsan méretezhetik aktuális igényeiknek megfelelően. Az adatközpontok földrajzi elhelyezkedése az üzleti tartalom megosztását is megkönnyíti, mivel a felhasználók a hozzájuk legközelebb eső szervereken érhetik azt el. Különösen nagyméretű fájlok, például videotartalom esetében ez jelentős mértékben javíthatja a felhasználói élményt.  

Az Aruba Cloud Object Storage az adatok mentéséhez és archiválásához rugalmasan méretezhető és nagy teljesítményű platformot kínál, amellyel a vállalatok nemcsak nagyobb költséghatékonyságot, hanem sokkal magasabb biztonsági szintet is elérhetnek, mint a házon belül kialakított, hagyományos megoldásokkal. Miután a feltöltött adatokat és fájlokat mindenkor sértetlenül megőrzi és elérhetővé teszi, az Aruba Cloud Object Storage az egyedi katasztrófa-elhárító megoldások terén is megállja helyét.  

Az Aruba mindehhez rugalmas és költséghatékony fizetési konstrukciókat dolgozott ki. A vállalatok havi díjas előfizetés, illetve a felhasznált tárhely és a kimenő adatforgalom alapján történő elszámolás mellett is használhatják a szolgáltatást.

További újdonságok