Lezárult az IBM x86-os szerverek akvirálása

2015-01-13

A Lenovo világszerte október 1-jén fejezte be az IBM x86-os üzletágának akvizícióját. A vállalat akkor bejelentette, hogy tekintettel arra, hogy igen magas számú ország és folyamat érintett az EMEA régióban, ezért az alkalmazottak és az üzleti műveletek áthelyezése ezekben az országokban a következő néhány hónap során fokozatosan történik majd, hogy ezáltal biztosítsák a zökkenőmentes integrációt.  

Az x86-os üzletág integrációjával a Lenovo egy olyan világszínvonalú üzlettel bővül, amely kiterjeszti a cég képességeit a vállalati hardverek és szolgáltatások területén, amely által a Lenovo a szerverpiac vezető szereplőjévé válik. A Lenovo globális jelenléte, hatékonysága és kiváló működése az IBM legendás minőségével együtt olyan versenyelőnyhöz juttathatja a Lenovot, hogy profitábilis növekedést mutasson, és a cég képes legyen vezető szerepet betölteni a vállalati szektorban is.  

A Lenovo teljes egészében megvásárolta az IBM x86-os szerver üzletágát, és elkötelezett, hogy betartsa az IBM x86-os termék ütemtervét, beleértve a Flex és x86-alapú PureFlex integrált rendszereket, továbbá folytatja ezen termékek fejlesztését is. Amint azt korábban bejelentették, az IBM fogja végezni hosszabb ideig a karbantartást a Lenovo nevében, így a vásárlók zökkenőmentes átmenetet fognak tapasztalni, melynek során nem változik a karbantartási támogatás.  

A Lenovo és az IBM egy stratégiai együttműködésről is megállapodott, melynek keretében a Lenovo OEM (Original Equipment Manufacturer) gyártója és viszonteladója lesz az IBM iparágvezető tároló és szoftver portfóliójába tartozó kiválasztott termékeknek. Ez a stratégiai lépés azt jelenti a Lenovo számára, hogy ezen termékeket egy átfogóbb vállalati IT megoldás részeként kínálhatja, amellyel egy sokkal szélesebb körű ügyféligényt lesz képes támogatni az adatközpontban.   

További újdonságok