MANAGED SERVICES

„A menedzselt szolgáltatások mérhetővé, ellenőrizhetővé teszik a teljesítés minőségét, egyben tervezhetővé az üzemeltetés költségeit.”

 

Hatékonyság │ Minőség │ Kiemelkedő tudás │ Széleskörű tapasztalat │ Költségcsökkentés

Ezek azok a kulcsszavak, amik "Managed Services" szolgáltatásunkat jellemzik. 

2021-ben több mint 24.000 usert támogattunk Magyarországon.

 

A 21. század vállalatai számára az informatika biztosítja a napi üzletmenetet, a hatékonyságot és a jövőt. Éppen ezért elengedhetetlen a legmagasabb tudás biztosítása bármilyen helyzetben. 

A menedzselt IT szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a vállalat azonnal reagálni tudjon a váratlan helyzetekre, és a jövője biztosítva legyen a legmagasabb szintű szolgáltatások révén.

A Duna Elektronika Kft. több mint 30 éves tapasztalattal, nemzetközi háttérrel, KKV és nagyvállalati tapasztalattal, felelősségbiztosítással, hivatalos Dell és Lenovo szakszervizként biztosítja a vállalatok napi működését, támogatja az informatikát.

Testre szabott Service Level Agreement (SLA) vállalásokkal garantáljuk a rendelkezésre állási, hibaelhárítási, helyreállítási és változás kezelési szolgáltatásait és a legkorszerűbb technológiákhoz való hozzáférést. 

A Duna Elektronika HelpDesk szolgáltatása a hét minden napján akár 24 órás folyamatos rendelkezésre állást tud biztosítani és komplett folyamatkezeléssel biztosítja a saját és akár más alvállalkozói erőforrások SLA szintű allokálását.

Szolgáltatások

 • Garanciális HW szerviz
 • Garancián túli HW szerviz és karbantartás
 • Szerver üzemeltetés (operációs rendszer szintig)
 • Szerver alkalmazás üzemeltetés
 • Végfelhasználó támogatás (távolról és helyszínen)
 • 2-3 szintű üzemeltetés (helyi IT csoport támogatása)
 • Hálózati eszközök üzemeltetése
 • Teljes IT üzemeltetés (hálózati eszközök, kiszolgáló és kliens oldal, helyi IT csoport nélkül)
 • Nyomtató üzemeltetés, lap alapú elszámolással
 • CallCenter szolgáltatás
 • Kihelyezett mérnök (outsourcing)

Leírások

 • Infrastruktúra üzemeltetés
  Kiszolgáló oldali és a kliensek alkalmazás elérését biztosító HW és SW elemek üzemeltetése. Ebbe a körbe tartoznak a szerverek, tárolók és hálózati aktív eszközök, valamint a rajtuk futó alkalmazások. Az üzemeltetés része a proaktív állapotfigyelés, szükség esetén beavatkozás a hiba elhárítása érdekében.

 • Tanácsadás
  Szolgáltatásainkat érintő és egyéb fejlesztési kérdésekben tapasztalt rendszermérnökeink állnak szerződött partnereink rendelkezésére az informatikát érintő projektek megvalósításához.
   
 • Kliens támogatás
  A végfelhasználók által használt informatikai eszközök HW és SW üzemeltetése, akár dedikált helyszíni rendelkezésre állással és telefonos segítségnyújtással.
   
 • Változás és konfigurációkezelés
  Szerződött partnereink által használt, vagy kérésükre a Duna Elektronika által bevezetett szoftver környezettel tartjuk nyilván az informatikában használt és alkalmazott eszközök, folyamatok állapotát, így mindig naprakész információkkal tudunk szolgálni az üzemeltetett rendszerről.
   
 • Hiba- és probléma menedzsment
  A Duna Elektronika minden eseményt, hibabejelentést rögzít a saját ISO minősítési rendszerében definiált folyamatok szerint, melyben az elvégzett tevékenységeket is dokumentálja, így mindig naprakész információkkal tudja ellátni szerződött partnereit, mind a folyamatban lévő feladatokról, mind az aktuális erőforrás felhasználásról. Szükség esetén az előre definiált eszkalációs folyamatok szerint, akár külső szakértő bevonásával magasabb szintre továbbítja a megoldandó problémát.
   
 • Hálózat üzemeltetés
  LAN és WAN hálózatok aktív és passzív elemeinek üzemeltetése, proaktív felügyelete a gyártók által biztosított és egyéb eszközökkel. Szükség esetén a Duna Elektronika rendszermérnökei akár azonnali beavatkozással hárítják el a problémát és az adott időszak alatt monitorozott trendeket figyelembe véve tesznek javaslatot a változtatásokra és a fejlesztésekre, az optimális működés érdekében.
   
 • Mentési szolgáltatások
  A Duna Elektronika magasan képzett és tapasztalt rendszermérnökei részt vesznek a Megrendelő infrastruktúrájának és igényeinek megfelelő biztonsági mentési stratégia kialakításában, implementálásában, és üzemeltetik akár a meglévő mentési rendszert is. Ezt kiegészítve előre tesztelt katasztrófaterv szerint rendszeresen ellenőrzik a helyreállítás folyamatait is. A Duna Elektronika a szükséges biztonsági intézkedések betartása mellett igény esetén kezeli a házon kívüli mentési készleteket.
   
 • Vírusvédelmi szolgáltatások
  A kártevők elleni védekezésre tapasztalt rendszermérnökeink felépítik a Megrendelő számára az optimális védelmi rendszert kliens és szerver oldalon, valamint a belépési pontokon. A nagyrészt automatizált folyamatokat monitorozzák és a riasztási szintekben meghatározottak szerint beavatkoznak szükség esetén.
   
 • Monitoring
  Átfogó rendszerfelügyeleti megoldások segítségével a teljes IT infrastruktúra (HW és SW elemek) működéséről és ezek „egészségi” állapotáról gyűjtünk információkat. Ezek eredményét rendszeresen kiértékelve teszünk fejlesztési javaslatot, vagy szükség esetén azonnali beavatkozással kezdjük meg a probléma elhárítását.
   
 • Dell, Lenovo szerviz
  A Duna Elektronika minősített szerviz partnere a fenti gyártóknak. Akár 0-24 órában biztosítjuk HW meghibásodás esetén a javításhoz szükséges alkatrészeket és szakembereket.
   
 • Microsoft szakértői támogatás
  A Microsoft által minősített rendszermérnök csapatunk több mint 10 éves tapasztalatával és folyamatos továbbképzésekkel biztosítja partnereink számára a hozzáértő segítséget a kliens rendszerektől a szerver operációs rendszereken át az alkalmazás szerverekig, beleértve a magas rendelkezésre állású rendszereket is. Kiemelt kompetenciánk a szerver, kliens és alkalmazás virtualizáció.