Üzletmenet-folytonossági tervezés (Készenléti iroda biztosítása)

Egy vállalat sikere nem csak a dolgozók munkájától, a termékei, szolgáltatásai minőségétől függ, mivel legalább olyan fontos a zavarmentes működés, a szolgáltatások nyújtásának folyamatossága is.

Váratlan események, katasztrófák bármikor megtörténhetnek, ezért fontos a megelőzés, a felkészülés, hogy baj esetén is a maximumot hozhassa ki vállalatából.

Napjainkban a cégek működéséhez szinte már elengedhetetlenek az informatikai kiszolgáló rendszerek, amelyek segítik a mindennapi feladatok ellátását, a vállalat folyamatos működését. A rendszer egyes elemeinek, vagy teljes egészének kiesése, elvesztése esetén a vállalatok jelentős közvetlen és közvetett károkat szenvedhetnek el súlyos anyagi veszteséget okozva.

Az Allianz Hungária Zrt. BCP (Business Continuity Plan), vagyis Üzletmenet folytonossági terv szolgáltatása megoldást kínál az Ön számára, hogy egy esetlegesen bekövetkező katasztrófa se okozzon problémát vállalata működésében.

Az Allianz Hungária Zrt., szorosan együttműködve a kockázatelemzés területén az AON Magyarország Biztosítási Alkusz Kft-vel, valamint az informatikai rendszerekért felelős Duna Elektronika Kft-vel, együttesen biztosítják a szakértői és profi segítséget egy előre nem várt katasztrófa bekövetkezése esetén.

Az Allianz BCP termékének igénybevételével Ön biztonságban tudhatja cégét, annak zavarmentes működését egy katasztrófa esetén, mivel a szolgáltatás céljai között szerepel:

  • az informatikai szolgáltatásokkal kapcsolatos kockázati szint csökkentése,
  • az informatikai működés folytonosságának biztosítása.

Valós BCP esemény alatt nyújtott szolgáltatások:

  • Folyamatos informatikai támogatás, kliens és kiszolgáló oldali feladatok ellátása,
  • Tartalék iroda beindítása maximum 48 órán belül,
  • A BCP esemény lezárását követően az informatikai rendszer visszaállításában való folyamatos segítség biztosítása.

A szolgáltatás kiterjed az informatikai veszélyhelyzetekre való felkészülés, és a nem várt katasztrófa bekövetkezése utáni adat és IT infrastruktúra visszaállítási tevékenységének meghatározására, valamint annak biztosítására, továbbá a vállalat kritikus információ-feldolgozó képességeinek helyreállítását (elfogadhatóan rövid idő alatt, a szükséges aktuális adatokkal, igény esetén, másodlagos helyszínen).

Egy esetlegesen bekövetkező katasztrófa után az informatikai szolgáltatások ellenőrzött módon, egy előre meghatározott szolgáltatási szinten helyreállításra kerülnek, amelyeknél már előre definiálják a helyreállítás során érvényes feladatokat, illetve az ellátandó tevékenységeket.

A katasztrófa elhárítási terv tartalmazza mindazokat az információkat, amelyek szükségesek az informatikai szolgáltatások helyreállításához egy váratlan esemény bekövetkezése után.

A BCP termék választásával optimalizálhatja a rendszer visszaállításának időintervallumát a lehetőségeihez képest, valamint minden évben több napos konzultáción egyeztethet az üzletmenet folytonossági terv részleteiről. A konzultációk alkalmával felmérjük IT infrastruktúráját, és igény esetén javaslatot, ajánlást is teszünk a mentésekre vonatkozóan.

Ne bízza a szerencsére vállalatát, készüljön fel a váratlan eseményekre és használja ki a BCP által nyújtott előnyöket!

Kapcsolódó informatikai szolgáltatások

  • meglévő BCP folyamat elindítása az ügyfél saját IT szakemberinek támogatásával
  • rendszermérnökkel történő éves konzultáció biztosítása Budapest területén, BCP elkészítése vagy meglévő frissítése
  • a BCP rendszerének évenkénti egyszeri tesztelése a helyszínen
  • folyamatos Call Center biztosítása 0-24 órában a kárbejelentések fogadására

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. Bővebb információért keressen minket!