Üzletmenet-folytonossági tervezés (Készenléti iroda biztosítása)

A gazdasági szektor szereplői számára a bekövetkezhető váratlan incidensek előtérbe helyezték és kiemelt stratégiai kérdéssé emelték az üzletmenet-folytonosság biztosítását. A váratlan események a vállalatok számára kisebb-nagyobb szolgáltatás kiesést okozva akadályozhatják a folyamatos üzletmenetet, ezért a vezetők egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a működési kockázatok megfelelő kezelésére.

Az üzletmenet-folytonossági terv célja, hogy a vállalat egy váratlan eseményre előre felkészülten, egy előre meghatározott forgatókönyv szerint biztosítsa üzleti folyamatainak mihamarabbi helyreállítását, valamint mielőbb gondoskodjon a támogató információs/informatikai rendszerek teljes visszaállításáról és működőképességéről.

Korábbi "BCP és IT biztonság" témájú webináriumunk felvételét az alábbi képre kattintva nézheti meg.

A disaster recovery támogatás az informatikai veszélyhelyzetekre való felkészülés, és a nem várt katasztrófa bekövetkezése utáni adat-, és IT infrastruktúra visszaállítási tevékenységének meghatározása annak biztosítására, hogy informatikai katasztrófa után az adott szervezet kritikus információ-feldolgozó képességeit elfogadhatóan rövid idő alatt helyre lehessen állítani a szükséges aktuális adatokkal, igény esetén akár egy másodlagos helyszínen.

 

Szolgáltatásaink

  • Folyamatos informatikai támogatás, kliens és kiszolgáló oldali feladatok ellátása,
  • Tartalék iroda biztosítása: biztosítjuk a szükséges irodahelyeket, kész szolgáltatási rendszert teszünk elérhetővé (pl. munkaasztalok, számítógépek, internet, portaszolgálat),
  • A BCP esemény lezárását követően az informatikai rendszer visszaállításában való folyamatos segítség biztosítása.

Egy esetlegesen bekövetkező katasztrófa után az informatikai szolgáltatások ellenőrzött módon, egy előre meghatározott szolgáltatási szinten helyreállításra kerülnek, amelyeknél már előre definiálják a helyreállítás során érvényes feladatokat, illetve az ellátandó tevékenységeket.

A katasztrófa elhárítási terv tartalmazza mindazokat az információkat, amelyek szükségesek az informatikai szolgáltatások helyreállításához egy váratlan esemény bekövetkezése után.

Ne bízza a szerencsére vállalatát, készüljön fel a váratlan eseményekre és használja ki a BCP által nyújtott előnyöket!

 

Kapcsolódó informatikai szolgáltatások

  • Meglévő BCP folyamat elindítása az ügyfél saját IT szakemberinek támogatásával,
  • Rendszermérnökkel történő éves konzultáció biztosítása Budapest területén, BCP elkészítése vagy meglévő frissítése,
  • A BCP rendszerének évenkénti egyszeri tesztelése a helyszínen,
  • Folyamatos Call Center biztosítása 0-24 órában a kárbejelentések fogadására.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. További részletekért forduljon szakértőnkhöz! 

Márky Donát

DPO, IT Security Specialist

+36 70 320 3064

donat.marky@dunaelektronika.com